Skip to content

Maziva niske emisije

Oznaka SAPS kratica je od sulfatni pepeo, fosfor i sumpor. SAPS sadržan u tradicionalnim mazivima može imati štetan utjecaj na sustave za naknadnu obradu ispušnih plinova čija je uloga da eliminiraju emisiju zagađujućih tvari. Za motorno ulje vrlo je važno da ima nisku razinu SAPS-a kako bi pružilo primjerenu zaštitu sustavima za sprječavanje zagađenja, osobito kada su u pitanju dizelski motori opremljenim filtrom čestica (DPF - diesel particulate filter). Osiguravajući optimalan rad sustava koji eliminiraju zagađujuće tvari, maziva niske emisije doprinose smanjenju štetnog utjecaja na životnu sredinu.

Filtri čestica (DPF)

Odjeli za istraživanje i razvoj u automobilskoj industriji posljednjih godina veliku pažnju posvećuju sustavima za smanjenje zagađenja. Upravo su zato proizvođači automobila uveli filtre čestica, što je uvjetovalo prilagođavanje maziva novim potrebama. TotalEnergies​ je prihvatio izazov i razvio maziva nove generacije koja odgovaraju upravo na potrebe suvremenih motora.

TotalEnergies ​maziva niske emisije (Low SAPS) predstavljaju samo dio programa ekoloških rešenja TotalEnergies.

Prednosti ovog tipa maziva:

  • Nova generacija maziva za benzinske i dizelske motore
  • Optimalan rad sustava za sprječavanje zagađenja
  • Niži troškovi servisiranja vozila za korisnike
  • Prikladna za upotrebu u različitim uvjetima, čak i onim najzahtjevnijim

Putem ove poveznice možete saznati koji proizvodi iz naše ponude nose oznaku Low SAPS. Dovoljno je da u filtru pretraživanja, pod nazivom “Auto benefits”, označite opciju Low SAPS.

Ako niste sigurni koje ulje odgovara Vašem motoru, naš Lub savjetnik može vam pomoći da saznate. Kako biste dobili točan rezultat, morate najprije odabrati tip vozila, zatim proizvođača, model automobila i tip motora. Softver će zatim prikazati preporuku našeg laboratorija za sve vrste maziva koja odgovaraju vašem automobilu.