Skip to content

Quartz - Inovativna ulja za sve tipove motora

Quartz:
Inovativna ulja za sve tipove motora
Ulje je neizostavna komponenta za optimalne performanse motora. Smanjenjem trenja između njegovih pokretnih dijelova, ulje reducira habanje. Pored toga, osigurava čistoću motora i sprječava nastanak korozije. Stoga je pravi izbor ulja vrlo bitan za zaštitu i dug radni vijek vozila.
Otkrijte novu avanturu našeg Quartz Robota
Ulja za motore s unutrašnjim sagorijevanjem:
Suvremeni motori su konstruirani tako da, iako manje zapremine, postižu veću snagu. Kao rezultat toga, postoji veći rizik od pregrijavanja, visokog tlaka i prijevremene degradacije ulja. Zato je izbor kvalitetnog motornog ulja od ključnog značaja za smanjenje trenja između metalnih dijelova i sprečavanje preranog propadanja motora.

Quartz ulja s Age-Resistance tehnologijom omogućavaju do 74% manje habanja u usporedbi s industrijskim limitima.*** Njihova jedinstvena kombinacija hiperaktivnih molekula formira čvrst uljni film na svim dijelovima motora s kojima dolazi u kontakt. Motor je zaštićen od raznih utjecaja, od habanja do oksidacije ulja, čak i pri ekstremnim temperaturama. Dakle, sljedeći put kada se budete pitali koje motorno ulje koristiti, izaberite performanse i produženu zaštitu.
***Na osnovu ACEA testa OM646LA. Rezultat za Quartz 9000 5W-40 u usporedbi s industrijski referentnim uljima prema standardima Udruženja europskih proizvođača automobila (ACEA)..
Smanjujući oksidaciju ulja, trenje i zadržavanje taloga, Quartz s Age-Resistance tehnologijom osigurava vrhunsku zaštitu motora. S linijama proizvoda Quartz Ineo i Quartz 9000, uštedite na troškovima održavanja i produžite trajanje vašeg motora.
Ulja za motore hibridnih vozila
Kada dođe vrijeme za izbor novog automobila, sve više vozača se odlučuje za vozila koja su čišća i prihvatljivija za životnu sredinu. Među različitim opcijama nalaze se i hibridni automobili..

Iako ova vozila imaju brojne prednosti i svojstva koja su ekološki prihvatljivija, također imaju karakteristike na koje treba obratiti posebnu pažnju, uz odgovarajuće proizvode za održavanje. Na primjer, hibridnim vozilima je i dalje potrebno efikasno podmazivanje koje mogu pružiti samo specijalno formulirana motorna ulja.

Zbog toga je kompanija TotalEnergies razvila linije proizvoda Quartz Ineo Xtra i Quartz 9000 Xtra, s Eco-Science tehnologijom koja smanjuje potrošnju goriva, produžava životni vijek i unaprjeđuje performanse motora. Spomenuta ulja ne samo da uklanjaju nečistoće i pružaju zaštitu motorima, već́ i omogućavaju:
- do 4% uštede goriva, odnosno do 33% unaprijeđenu uštedu goriva u odnosu na industrijske standarde*
- do 15x veću stabilnost ulja u usporedbi s industrijskim limitima**

Quartz Ineo Xtra i Quartz 9000 Xtra ulja s Eco-Science tehnologijom omogućavaju optimalno održavanje motora za maksimalne performanse.
*Na osnovu ACEA testa M111 za ekonomiju goriva. Rezultat za Quartz Ineo Xtra Dynamics 0W-20 u usporedbi s industrijski referentnim uljima, prema standardima Udruženja europskih proizvođača automobila (ACEA).
**Na osnovu API Sequence IIIH testa za zgušnjavanje ulja pri visokim temperaturama. Rezultat za Quartz Ineo Xtra V-Drive 0W-20 u usporedbi s industrijski referentnim uljima prema standardima Američkog instituta za naftu (API).
Kada je u pitanju održavanje vašeg hibridnog vozila, birajte Quartz Ineo Xtra i Quartz 9000 Xtra linije proizvoda kompanije TotalEnergies i osigurajte bolju zaštitu motoru, nenadmašnu stabilnost ulja, veću uštedu goriva, a time i smanjenu emisiju CO2.
Otkrijte naša ulja za SUS i hibridne motore
Fluidi za električna vozila
U automobilskom svijetu, električna vozila predstavljaju budućnost.
Očekuje se da će u narednom desetljeću električni automobili postati najprodavaniji automobili na svijetu.
I mada električnim vozilima nije potrebno motorno ulje , ipak zahtijevaju specifične fluide. Kako električna vozila postaju sve snažnija, uz veću autonomiju i brže punjenje baterije, standardne tekućine nemaju svojstva koja mogu podržati njihovu robusnost, otpornost na toplinu i kapacitet hlađenja.
Zato je TotalEnergies razvio Quartz EV Fluids, liniju fluida posebno formuliranih za električna vozila.

Quartz EV Fluids linija je zasnovana na opsežnim istraživanjima i prilagođenim tehničkim rješenjima za postizanje električne, termičke i materijalne kompatibilnosti kod novijih električnih vozila.
Unaprijeđena izolacija

Fluidi koji se koriste kod električnih vozila imaju određena svojstva električne izolacije.
Fluidi moraju imati izolaciona svojstva da bi se spriječila pojava iskrenja, budući da su u bliskom kontaktu s električnim i/ili elektronskim komponentama vozila.
Dielektrična svojstva moraju ostati stabilna cijelo vrijeme usprkos teškim uvjetima rada, kao što su porast temperature, oksidacija, vlažnost i abrazija čestica.

Povećana termo kontrola

Litij-ionska baterija dostiže maksimalnu efikasnost u ograničenom temperaturnom opsegu.
Temperatura iznad ili ispod ovog opsega će drastično utjecati na performanse i vijek trajanja baterije.
Zbog toga je neophodno da sistem upravljanja toplinom omogući nesmetan rad baterije u definiranom temperaturnom opsegu, čak i pri ekstremnim uvjetima kao što su brzo punjenje ili topli i hladni klimatski uvjeti.

Unaprijeđena kompatibilnost

Uslijed velike količine bakra prisutne u komponentama, naročito u e-transmisiji, kompatibilnost materijala je od ključnog značaja za fluide koji se koriste kod električnih vozila.
Fluidi moraju pružati zaštitu od korozije i zadržati performanse između intervala zamjene.

Kada je u pitanju održavanje vašeg električnog vozila, birajte TotalEnergies liniju Quartz EV Fluids i osjetite benefite povećane snage, unaprijeđene sigurnosti i dužeg životnog vijeka elektromotora.
Otkrijte naše fluide za električna vozila
Quartz, preporučen od strane vodećih proizvođača vozila
Partnerstvo između brenda Kia i kompanije TotalEnergies

Od 2011 godine, suradnja između Kia Motors & TotalEnergies Lubrifiants je pokazala zajedničku viziju obje kompanije u pogledu performansi, kvaliteta i inovacija. Zahvaljujući razvoju visokokvalitetnih proizvoda i inovativnih rješenja, obje kompanije su osnažile svoje prisustvo na globalnom tržištu i pružile prilagođene usluge kupcima Kia vozila.

Partnerstvo između Stellantis grupacije i kompanije TotalEnergies

TotalEnergies i Stellantis najavili su obnovu svog partnerstva na period od pet godina, od 2021. do 2025, za brendove Peugeot, Citroen i DS Automobiles.

Ove dvije grupacije su također otvorile novo poglavlje proširenjem suradnje na brendove Opel i Vauxhall. Ovlašteni serviseri imaju pristup inovativnim, visokotehnološkim motornim uljima iz Quartz asortimana kompanije TotalEnergies, specijalno razvijenim za motore ovih pet brendova vozila, jamčeći performanse, pouzdanost i uštedu goriva.