Skip to content

Spriječite kristalizaciju selektivne katalitičke redukcije kako biste unaprijedili održavanje.

Upravitelji voznog parka i rukovatelji opremom izlažu se riziku skupog i neplaniranog održavanja ako sustavi selektivne katalitičke redukcije (SCR) u njihovim vozilima prestanu ispravno raditi. Kako bi osigurali nesmetan rad vašeg vozila, stručnjaci društva TotalEnergies stvorili su revolucionarnu otopinu AdBlue® obogaćenu aditivima – ClearNOx®.

ClearNOx® novi je dodatak opsežnoj ponudi proizvoda AdBlue® društva TotalEnergies koji su formulirani koristeći se inovativnim tehnologijama kako bi pomogli svim vrstama vozila da rade najbolje što mogu.

Obratite se našem timu

Što je ClearNOx®?

ClearNOx® vam može pomoći uštedjeti i smanjiti troškove voznog parka cestovnih i terenskih vozila. 

Otopina AdBlue® obogaćena aditivima za prevenciju ide korak dalje od uobičajenih otopina AdBlue® i zaustavlja stvaranje kristala unutar sustava selektivne katalitičke redukcije. Ako se AdBlue® u cijelosti ne pretvori u amonijak, može doći do kristalizacije i začepljenja unutar sustava, što dovodi do skupog zastoja u uporabi vozila.

ClearNOx® je ključan proizvod koji jamči optimalno raspršivanje otopine AdBlue® i osigurava cjelovitost reakcije čak i pri niskim temperaturama kako bi se spriječilo začepljenje i kristalizacija. Otopina AdBlue® obogaćena aditivima pomoći će vam smanjiti broj neplaniranih zastoja u uporabi vozila i opreme i poboljšati učinkovitost potrošnje goriva.

Što je AdBlue®?

AdBlue® je otopina formulirana s tekućinom za ispušne plinove dizelskih motora. AdBlue® se sastoji od 67,5 % deionizirane vode i 32,5 % uree visoke čistoće, a upotrebljava se za smanjenje emisija štetnih i ispušnih plinova koje proizvode vozila. AdBlue® i ClearNOx® smanjuju emisije dušikovih oksida (NOx) koje mogu biti štetne za ljudsko zdravlje i okoliš.

Naziv AdBlue® zaštitni je znak, priznat u cijelom svijetu, Njemačkog udruženja proizvođača vozila (VDA) koji se odnosi na tekućine za ispušne plinove dizelskih motora proizvedene u skladu sa specifikacijama norme ISO 22241.

Što je AdBlue

Formulacije s otopinama AdBlue® i ClearNOx® učinkovitije su od same otopine AdBlue®. Koristeći se otopinom ClearNOx®, upravitelji voznih parkova mogu kontinuirano održavati najučinkovitiji mogući rad sustava selektivne katalitičke redukcije.  

Zašto odabrati ClearNOx®?

ClearNOx® je patentirani proizvod društva TotalEnergies koji je prikladan za cestovna i terenska vozila, kao i za opremu s tehnologijom SCR-a. Otopina uree spremna za upotrebu posebno je stvorena za sustave SCR-a nakon obrade i kompatibilna je sa svim vrstama vozila, uključujući teška teretna vozila, kombije, autobuse, kao i građevinsku i poljoprivrednu opremu.

ClearNOx® sprječava kristalizaciju

  • Održava sustav selektivne katalitičke redukcije i motor. 
  • Smanjuje broj zastoja i nedostupnih vozila u vašem voznom parku. 
  • Upravlja potrošnjom goriva.

ClearNOx® zamjenjuje AdBlue® 

  • Spreman je za upotrebu – nije potrebno prethodno isprazniti spremnik. 
  • Osigurava usklađenost s razinama onečišćujućih emisija. 
  • Omogućuje kontrolu u pogledu normi.

ClearNOx® je pouzdan patentirani proizvod 

  • Razvili su ga inženjeri društva TotalEnergies 
  • Ekskluzivna formula testirana je u suradnji s proizvođačima motora i vozila. 

Uz otopinu ClearNOx® koja sprječava kristalizaciju vaš će sustav selektivne katalitičke redukcije AdBlue® raditi uz punu učinkovitost i biti zaštićen od zastoja i zamjena, čime potencijalno štedite i do 3000 EUR*.

Kako ClearNOx® djeluje?

Kako je već navedeno, ClearNOx® je otopina AdBlue® s aditivima koju su ekskluzivno formulirali inženjeri društva TotalEnergies. U određenim situacijama ispušni plinovi nisu dovoljno vrući kako bi pravilno reagirali s otopinom AdBlue®, što znači da se ona ne pretvara u potpunosti u amonijak. Tako može doći do stvaranja kristala cijanurne kiseline, što dovodi do zastoja vozila i kontaminacije sustava motora.  
 

TotalEnergies - ClearNox

Otopina ClearNOx® u skladu je s fizičkim i kemijskim specifikacijama norme ISO 22241, no za optimalan rad sustava selektivne katalitičke redukcije preporučuje se upotreba nakon čišćenja sustava u ovlaštenom centru za popravak automobila.

ClearNOx® je idealna otopina za vas ako želite smanjiti potrebu za održavanjem vozila i što više smanjiti emisije ispušnih plinova. Saznajte više o otopini AdBlue® ili se obratite našim stručnjacima za personaliziranu analizu. 

* Trošak zamjene sustava selektivne katalitičke redukcije AdBlue® (uključujući kupnju i ugradnju) može iznositi do 3,000 EUR. Ovo je približna moguća brojka jer ovisi o nizu varijabli kao što su marka/model i vrsta djelatnosti za koje se sustav upotrebljava.
 

Ivan PASARICEK
Sales representative Automotive Lubes
+ 385 99 5267 985
[email protected]