Skip to content

Priprema automobila za odlazak na zimovanje

Kad se spomene odlazak na zimovanje, prvo što većini nas padne na pamet je priprema u vidu kupovine odgovarajuće odjeće, obuće i skijaške opreme. I to je u redu, naročito ako brigu o prijevozu preuzima agencija preko koje ste uplatili zimovanje. Ali, ako idete na zimski odmor vlastitim prijevozom, prvo za što se trebate pobrinuti je da vaš automobil bude u stanju sigurno vas dovesti do željene zimske destinacije. Evo kako…

POGLEDAJTE VIDEO

TotalEnergies - Priprema automobila za odlazak na zimovanje

Kad je u pitanju spomenuto mjerenje napona akumulatora, postoje 2 metode. Prva metoda podrazumijeva upotrebu digitalnog multimetra, koji je najpogodniji za takozvane „samoodržive“ akumulatore kojima ne treba voda. Druga metoda, predviđena samo za akumulatore koji se pune vodom, temelji se na upotrebi hidrometra.

Kako se koriste multimetar ili hidrometar za provjeru napona akumulatora?

KLIKNITE I SAZNAJTE VIŠE

Zimsko vrijeme, naročito u planinskim područjima, može biti nepredvidivo, pa čak i ako ste termin za odlazak na zimovanje prilagodili vremenskoj prognozi, nije isključeno da vas mogu zadesiti neočekivane okolnosti na putu. Zbog toga je bitno da, prije nego krenete na zimovanje, spakirate stvari, kao što su mala lopata, kablovi za startanje, strugalica i metlica, sredstvo za odleđivanje, baterijska lampa, kantica za gorivo, mobitel, voda, hrana i sve ostalo za što smatrate da vam može biti od koristi.

Ne zaboravite osim rashladne tekućine i motornog ulja prekontrolirati i ostale tekućine u automobilu.

Bez ovih 5 tekućina vaš automobil ne može funkcionirati!

KLIKNITE I SAZNAJTE VIŠE

Nadamo se da vam je ovaj video tutorijal bio od koristi. Za sva pitanja, sugestije i nedoumice slobodno nas kontaktirajte.

KONTAKTIRAJTE NAS ILI NAM POSTAVITE PITANJE