Skip to content

25/06/2021 Vijesti

TotalEnergies obnavlja partnerstvo sa Stellantis grupacijom

TotalEnergies i Stellantis, grupacija oformljena u siječnju 2021. spajanjem PSA i Fiat Chrysler Automobiles, obnavljaju partnerstvo na period od pet godina za brendove Peugeot, Citroën i DS Automobiles, a proširenjem na Opel i Vauxhall, otvaraju i novo poglavlje suradnje. Sporazumi o globalnoj suradnji pokrivaju pet osnovnih područja:

 • Pojačana suradnja na polju istraživanja i razvoja, sa zajedničkim ciljevima u smjeru održivog razvoja i inovacija, naročito kada su u pitanju novi vidovi mobilnosti, goriva, maziva i fluidi s niskim sadržajem ugljika i porijeklom iz prirodnih izvora, specijalno optimiziranim za nove elektrificirane motore i njihove komponente, uključujući tu i baterije.
 • Maziva za prvo punjenje, kojim TotalEnergies opskrbljuje tvornice koje proizvode spomenutih pet brendova vozila Stellantis grupacije širom svijeta.
 • Ekskluzivna preporuka Quartz maziva u mrežama ovlaštenih servisa za brendove Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel i Vauxhall u periodu nakon kupovine i za potrebe redovnog servisnog održavanja. Ovlašteni serviseri imaju pristup TotalEnergies motornim uljima visoke tehnologije, specijalno razvijenim za motore ovih pet marki vozila, koja jamče performanse, pouzdanost i uštedu goriva.
 • Natjecanje u automobilizmu, uz tehničku i sportsku suradnju koja će se u budućnosti fokusirati isključivo na različite električne i hibridne programe sljedećih brendova:
  • Povratak brenda Peugeot na 24 sata Le Mansa i FIA Svjetski šampionat trka izdržljivosti u kategoriji hiper-automobila za hibridne prototipove, s dizajnom baterija koji je rezultat suradnje između Peugeot Sport i TotalEnergies, preko podružnice SAFT, kao i razvoja specifičnih fluida.
  • Kontinuirana podrška timu DS-TECHEETAH, osvajaču titula u natjecanju električnih jednosjeda na ABB FIA Svjetskom prvenstvu u Formuli E, u smislu razvoja Quartz EV asortimana fluida.
  • Novo partnerstvo s Opel Motosportom koji organizira Opel Corsa-e Reli Kup, prvi svjetski reli kup električnih vozila.
 • Mobilnost i punjenje električnih vozila su novi aspekti ovog partnerstva. Free2Move, brend mobilnosti kompanije Stellantis, koristit će mrežu punionica kojima upravlja TotalEnergies za svoje aktivnosti dijeljenja automobilskog prijevoza u Parizu. Također se razmatraju i drugi prijedlozi koji se odnose na jednostavniju električnu mobilnost.

"Ponosni smo na obnovljeno povjerenje našeg dugogodišnjeg partnera i drago nam je što ovu suradnju proširujemo i na električnu mobilnost i snabdijevanje Opel i Vauxhall vozila našim mazivima," naglašava Alexis Vovk, predsjednik sektora za marketing i usluge u kompaniji TotalEnergies. "Stavljajući korisnike u samu srž naših strategija, sada više nego ikad, ova obnova ilustrira vrijednosti koje njeguju obje grupe: timski duh, performanse i strast prema inovacijama. Ovo prošireno partnerstvo također je izraz naše zajedničke želje da električnu mobilnost učinimo dostupnom svima, u skladu s našom posvećenošću po pitanju odgovora na klimatske izazove."
"Ponosni smo na to što imamo priliku ojačati našu suradnju s kompanijom TotalEnergies”, kaže Thierry Koskas, direktor prodaje i marketinga u kompaniji Stellantis. "Napredne tehnologije u formulaciji maziva i udruženi rad na razvoju baterija visokih performansi predstavljat će glavni tehnološki napredak u našem poslovanju i budućoj ponudi mobilnosti, kako za krajnje korisnike tako i u segmentu moto-sporta."

TotalEnergies i Stellantis

O kompaniji TotalEnergies

TotalEnergies je energetska kompanija širokog spektra koja na globalnoj razini proizvodi i plasira na tržište različite vrste energije: naftu, biogoriva, prirodni i ekološki plin, energiju dobivenu iz obnovljivih izvora i električnu energiju. Svih 105.000 zaposlenih u našoj kompaniji posvećeni su energiji koja je sve pristupačnija, čišća, pouzdanija i dostupnija što većem broju ljudi. Kompanija TotalEnergies, aktivna u više od 130 zemalja, u središte svojih projekata i poslovanja stavlja održivi razvoj u svim njegovim dimenzijama kako bi doprinijela dobrobiti ljudi.

O TotalEnergies & Lubricants

TotalEnergies je svjetski lider u proizvodnji i tržišnom plasmanu ulja i maziva. TotalEnergies ima 42 tvornice širom svijeta, više od 5.800 zaposlenih, a svoje proizvode distribuira u 150 zemalja. Aktivnosti kompanije na polju ulja i maziva podrazumijevaju inovativne, efikasne i ekološki prihvatljive proizvode i usluge, na kojima radi preko 130 stručnjaka u centrima za istraživanje i razvoj. TotalEnergies je izabrani partner mnogih brendova u automobilskom, industrijskom i pomorskom segmentu.

O kompaniji Stellantis

Kompanija Stellantis je jedan od vodećih svjetskih proizvođača automobila i pružatelj usluga mobilnosti, koja se vodi jasnom vizijom: da pruža slobodu kretanja prepoznatljivim, pristupačnim i pouzdanim rješenjima za mobilnost. Pored bogatog nasljeđa i širokog geografskog prisustva Grupacije, njene najveće snage se ogledaju u održivim performansama, velikom iskustvu i širokoj paleti talenata zaposlenih širom svijeta. Stellantis će na raspolaganje staviti svoj bogat portfelj, nastao zahvaljujući vizionarima koji su u kreiranje marki automobila unosili strast i natjecateljski duh koji se jednako obraća i zaposlenima i kupcima. Stellantis teži tome da postane najčuvenija, a ne samo najveća kompanija, stvarajući i dodatnu vrijednost za sve zainteresirane strane, kao i za zajednice u kojima posluje.