Skip to content

31/05/2021 Vijesti

Total se mijenja i postaje TotalEnergies

Dioničari su 28. svibnja, na redovnom i izvanrednom sastanku dioničara gotovo jednoglasno odobrili odluku o promjeni naziva tvrtke s Total na TotalEnergies, čime je strateška transformacija u energetsku tvrtku širokog spektra postala važan dio našeg identiteta. TotalEnergies, zajedno s promjenom imena, usvaja novi vizualni identitet.

TotalEnergies logo

„Energija je život. Svima nam treba i izvor je napretka. Stoga danas, kako bismo doprinijeli održivom razvoju planeta koji se suočava s klimatskim izazovima, zajedno idemo naprijed prema novim energijama. Energija se mijenja, a ovo energetsko putovanje je naše. Naša je ambicija biti vrhunski igrač u energetskoj tranziciji. Zato se Total transformira i postaje TotalEnergies,”, izjavio je Patrick Pouyanné, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke TotalEnergies. 

Taj novi naziv i novi vizualni identitet utjelovljuju put koji si je tvrtka TotalEnergies odlučno zacrtala: postati energetska tvrtka širokog spektra posvećena proizvodnji i pružanju energije koja je sve pristupačnija, pouzdanija i čišća. 

TotalEnergies pictograms

O TotalEnergies

TotalEnergies je energetska tvrtka širokog spektra koja proizvodi i prodaje različite vrste energija na globalnoj razini: naftu i biogoriva, prirodni plin i „zelene“ plinove, obnovljive izvore energije i električnu energiju. Naših 105.000 zaposlenika predani su pružanju sve povoljnije, čišće, pouzdanije i pristupačnije energije za što je više moguće ljudi. Tvrtka TotalEnergies djeluje u više od 130 zemalja, a kao okosnicu svojih projekata i operacija stavlja održiv razvoj u svim njegovim dimenzijama kako bi pridonijela dobrobiti ljudi.