Skip to content

22/01/2024 Vijesti

Solarna energija: TotalEnergies među svjetskim liderima 2023.

Solarna energija: TotalEnergies među svjetskim liderima 2023.

S portfeljem ukupnog kapaciteta od 41,3 gigavata (GW) 2023. godine, koji obuhvaća kapacitete od 12 GW koji su već u pogonu, tvrtka TotalEnergies se istaknula kao lider u segmentu solarne energije.

U svom najnovijem izvješću, Mercom, konzultantska tvrtka koja se bavi istraživanjem, potvrđuje globalnu lidersku poziciju tvrtke TotalEnergies kao i razmjer i raznolikost njezinih projekata.

Već nekoliko godina tvrtka TotalEnergies intenzivno ulaže u projekte solarne energije te raspolaže poslovnim udjelima u velikim projektima diljem svijeta, uključujući solarnu elektranu Al Kharsaah od 800 MW u Kataru.

Tvrtka godišnje izdvaja 5 milijardi dolara za razvoj proizvodnje električne energije iz obnovljivih i niskougljičnih izvora energije i potiče globalne saveze s ključnim igračima kao što su Adani Green Energy Ltd. u Indiji, Casa dos Ventos Energias Renováveis u Brazilu i Clear Energy Group u SAD-u, s ciljem ubrzanja prijelaza na energiju iz obnovljivih izvora.

Solarna energija: TotalEnergies među svjetskim liderima 2023.

Prema Mercomovom izvješću, tvrtka TotalEnergies s ukupnim kapacitetom od 41,3 GW, ističe se kao svjetski lider u razvoju solarnih fotonaponskih sustava, uzimajući u obzir projekte koji su već pušteni u pogon, projekte koji su u fazi izgradnje te nagrađene projekte koji su ugovoreni prema ugovoru o otkupu električne energije (eng. Power Purchase Agreement, PPA).

Projekti solarne energije samo su jedan od mnogih načina na koje tvrtka TotalEnergies provodi svoju energetsku tranziciju. Tvrtka nastavlja tragati za prilikama za daljnju konsolidaciju svoje uloge svjetskog lidera u segmentu solarne energije.
TotalEnergies planira nastaviti s proširenjem svoje djelatnosti proizvodnje električne energije, s ciljem utrostručenja proizvodnje električne energije s 33 TWh na više od 100 TWh do 2030. godine.

Pročitajte Mercomovu studiju o svjetskim liderima u razvoju velikih solarnih fotonaponskih sustava