Skip to content

Moto-sportovi

Preciznim inženjeringom, opsežnim istraživanjima i bliskim partnerstvima pomažemo u stvaranju svjetskih prvaka.
Izuzetno zahtjevna priroda auto-moto sportova pruža TotalEnergies​ Mazivima idealno okruženje za projektiranje i prikazivanje nenadmašne kvalitete naših proizvoda. Snabdijevajući mazivima F1, WRC i timove koji se bave testiranjem izdržljivosti pružamo vozačima i timovima potrebne optimalne performanse, zaštitu i pouzdanost za njihove motore.

TotalEnergies​ auto-moto sportovi

 

TotalEnergies logo

Svjetska prvenstva u reliju

TotalEnergies​ je ponosan što mazivima visokih performansi snabdijeva tvrtku Citroën, pružajući podršku njihovim vozilima u redovitom postizanju pobjeda na Svetskim prvenstvima u reliju (WRC). Citroën TotalEnergies tim 2011. godine osvojio je svoju sedmu svjetsku titulu u konkurenciji proizvođača, dok su se Sébastien Loeb i Daniel Elena domogli svoje osme uzastopne svjetske titule kao vozači. Mi osiguravamo motorno ulje, ulje za mjenjače i tekućine za hidraulični sustav, kao i stručni tim za podršku.
Naši se inženjeri suočavaju s izazovom razvoja maziva koje može formirati sloj ulja debeo samo nekoliko mikrona, pri čemu i dalje umanjuje trenje i omogućuje savršen rad motora. Naš tim često analizira uzorke ulja kako bi se uvjerio da Citroën WRC DS3 automobili izvlače ono najbolje iz našeg maziva, bilo da se nalaze u nesnosnoj vrućini Cipra ili ledenoj hladnoći Švedske. Uz samo jedan motor dozvoljen na svakom drugom reliju, TotalEnergies​-ova isporuka proizvoda svjetske klase – bez obzira na uvjete – od presudne je važnosti za uspjeh Citroën-TotalEnergies tima.Saznajte više o TotalEnergies​-u i WRC-u

Dakarski reli

TotalEnergies​ je postao premium partner Dakarskog relija, legendarne manifestacije koja se nalazi na samom vrhu sportske piramide relija i koja je postala uistinu međunarodna.
Osim snabdijevanja gorivom, TotalEnergies​ pruža i druge vrste podrške ovoj nevjerojatnoj sportskoj avanturi obogaćenoj otkrićima, susretima i nezaboravnim situacijama.Saznajte više o TotalEnergies-u Dakaru 

ELF auto-moto sportovi

 

ELF iskazuje angažiranost i strast prema auto-moto sportovima još od 1967. godine. Robna marka TotalEnergies​ već desetljećima održava bliske veze s vodećim svjetskim proizvođačima motora i mjenjača. Ulažemo maksimalan trud u istraživanje i razvoj kako bismo isporučili goriva i maziva za utrke osmišljena u skladu s prioritetom u ovom području: performansama!
Zahvaljujući našem partnerstvu s manifestacijama World Superbike, MotoGP, World Series by Renault, i World Endurance trkačkim timovima, ELF je u cijelom svijetu stekao ime kada su u pitanju najprestižnija trkačka takmičenja. Brojne pobjede koje su ostvarili vozači koji su se utrkivali pod našim bojama učinile su ELF proizvode za utrke liderima u svijetu auto-moto sportova.